朝ご飯はいつも各々好きな物を作ってます。ご飯&目玉焼きの人が多いですが、トーストの人もいればシリアルの人もいます。今日は朝キッチンにいったら長尾さんが作り始めるところだったので、私の分も目玉焼きとベーコン作ってくれました。ちなみに味噌汁は安藤さんが作ってくれたもの。
For breakfast, each cooks whatever he likes. Rice and egg, toast, cereals......When I went to the kitchen this morning, Nagao san was about to cook so he cooked bacon and egg for me too. Miso soup in the pic was cooked by Ando san. 

2016-12-23-05-42-01


今日からオーストラリアはクリスマス休み。出迎えの人でごった返す空港でオーナーと矢部夫妻をピックアップし、みんなで船上ランチ。
Christmas holiday started here in Australia today. I picked up the owner, Yoichi the photographer, and his wife at the airport with a lot of people welcoming their friends and families. Then lunch on the boat. 
 2016-12-23-10-01-39

高木さん到着後セーリングに出ました。シドニーは午後になると風が上がることが多く、今日もなかなかいい風の中色々とチェックしました。
After Takagi san arrived, we went out for sailing. Wind picks up in the afternoon in Sydney, and today was no exception too so we checked sails in a good condition. 
2016-12-23-11-44-30

2016-12-23-11-56-56


2016-12-23-12-03-06

2016-12-23-12-09-55
クリスディクソンが乗るというCQS. 羽が付いてます(サイドステイのベースを広げる目的、かな)。
We saw CQS that Chris Dixon will crew. The boat has wings spread the shroud base.

2016-12-23-12-17-40


2016-12-23-12-17-54


2016-12-23-12-22-43
シドニーハーバーの入口。レースでは、ハーバーでスタートを切ったフリートがここから一斉に外洋に出て行き南下を始めます。ここ出ると一気に波が出て、私は酔います。
The entrance of the Sydney Harbor. In the race, the fleets go out to the ocean after crossing the start lines and start sailing to the South. I, personally, can see the line here. Inside is a safe area and outside is a seasick area. 


2016-12-23-12-34-54

2016-12-23-12-45-23

2016-12-23-13-40-41

休みに入ったのでヨットクラブがより賑やかになってきました!
Since the holiday began, more people are at the yacht club. 
2016-12-23-14-09-35


今日の夜はまゆこ作の鍋でした。調味料があまりないので、インスタントの鶏塩ラーメンのスープをベースにいりこ出汁と塩とごま油で味付けです。白菜どっさり、鶏肉どっさり、フェイク鶏肉(大豆)どっさり。締めにラーメン3人前。結局それでは足らずプラス4人前。つまり、鍋の後一人1食分のラーメン食べました。
We had a hotpot for dinner. Since we don't have varieties of condiments, I used powder soup for instant ramen and added salt, sesami seed oil, and fish soup powder that we have. Tons of Chinese cabege and chicken. We added three portions of ramen noodle but it was not enough for the hungry boys. We ended up adding 4 more portions. 

2016-12-23-18-53-25
食後のお酒。ラムにライム入れるとおいしいねー。
Rum with lime. Bartender Ken in Balmain. 


Mayuko